Muzej žrtava genocida: Sankcionisati sunčanje na grobovima predaka

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Luka Stojković
Podelite vest

Muzej žrtava genocida saopštio je danas da je Groblje oslobodilaca Beograda u Drugom svetskom ratu jedan od vojnih memorijala koji su “u kontinuitetu izloženi čestom i neprimerenom odnosu većeg broja naših sugrađana”.

U saopštenju se kao primer navodi da je upravo to mesto nedavno jedna sugrađanka “izabrala za sunčanje”.

“Zbog nedovoljne brige odgovornih na gradskom i nacionalnom nivou, ovaj lokalitet vremenom je pretvoren u prostor za bavljene sporstkim aktivnostima, razbibrigu, a odnedavno i za sunčanje. Prizor koji su pre izvesnog vremena zabeležile naše kolege, stručnjaci Zavoda za zaštitu spomenika kulture grada Beograda, svedoči o sramotnom i apsolutno nedopustivom ponašanju jedne naše sugrađanke koja je Groblje oslobodilaca Beograda u Drugom svetskom ratu izabrala za sunčanje”, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je “nedolično, sramotno i nedopustivo ponašanje” primećeno od strane “brojnih sugrađana” i na drugim vojnim memorijalima, stratištima i gubilištima iz perioda Drugog svetskog rata, povodom čega je Muzej žrtava genocida apelovao na odgovorne u lokalnim samoupravama, u resornim ministarstvima i javnim tužilaštvima, “da bez odlaganja reaguju na ovakve postupke i propisno ih sankcionišu”.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x