N1: Oluja u više gradova u Srbiji izazvala štetu, vetar nosio drveće i kontejnere

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Srbija Vesti
Podelite vest

Nevreme koje je danas pogodilo Sloveniju i Hrvatsku stiglo je i u Srbiju, pojedini delovi zemlje su bez struje, a jak vetar je nosio i drveće i kontejnere, preneo je portal N1.

Nevreme je u Novi Sad stiglo oko 19:30, a najveća šteta napravljena je na Telepu, gde je vetar odneo deo krova osnovne škole “Petefi Šandor”. Drvo je palo na devojčicu staru 12 godina, koja je zbrinuta na licu mesta, u stabilnom i svesnom je stanju, a nakon zbrinjavanja i ukazane pomoći prevezena na odeljenje dečije hirurgije na Institut za zdravstvenu zaštitu dece i omladine u Novom Sadu.

Hitna pomoć imala je više od 30 intervencija u poslednja dva sata na teritoriji Beograda, ali nisu mogli konkretno da kažu da li su u vezi sa snažnim nevremenom koje je pogodilo Beograd. Dva krana su pala na Novom Beogradu tokom nevremena, vidi se na nekoliko snimaka objavljenih na društvenim mrežama.

Ministar Goran Vesić objavio je da je aerodrom “Nikola Tesla” ponovo otvoren za saobraćaj u 21.01 čas.

Jako olujno nevreme pogodilo je oko 20.50 časova Kragujevac i okolinu, obilna kiša praćena jakim vetrom i munjama kidala je grane sa drveća, a vozači u kolima ostali su u njima čekajući da nevreme stane.

Oko 22 sata nevreme je stiglo i do Niša.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x