Na današnji dan umro Nebojša Glogovac: Više puta bio nagrađivan na Filmskim susretima i ima ulicu u Nišu

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Printscreen YouTube/RTS TV lica, kao sav normalan svet - Zvanični kanal
Podelite vest
1995. godine dobio je nagrada Car Konstantin za najbolju mušku ulogu u filmu Ubistvo s predumišljajem, 2000. Gran pri Naisa za uloge u filmovima Nebeska udica i Ranjena zemlja, – zatim 2006. dobija nagrada za najbolju epizodnu ulogu u filmu Sutra ujutru, 2007. Gran pri Naisa za uloge u filmovima Hadersvild i Klopka, -2010. Gran pri Naisa za ulogu u filmu Žena sa slomljenim nosem, –2017. Gran pri Naisa za ulogu u filmu Ustav Republike Hrvatske.

U naselju Deveti maj u Nišu nazvana je ulica po Glogovcu.

Nebojša Glogovac je rođen 30. avgusta, 1969. u Trebinju, u porodici sveštenika Milovana i Milene Glogovac. Porodica se preselila u Pančevo kada je Nebojša imao 7 godina. Glogovac je imao malu ulogu školskog druga Slobodana Popadića u tada vrlo popularnoj seriji „Bolji život“ (1987).

Posle srednje škole je upisao studije psihologije na Filozofskom fakultetu u Beogradu. Nakon dve godine studija se predomislio i 1990. je upisao glumu na beogradskom Fakultetu dramskih umetnosti u klasi profesora Vladimira Jevtovića. Zajedno sa njim su studirali Nataša Ninković, Vojin Ćetković i Sergej Trifunović.

Karcinom pluća na veliku žalost otkrio je u podmukloj fazi, i nije uspeo da se izbori sa bolešću. 9. februara 2018. godine preminuo je u 49. godini. Glogovac za samo dva meseca izgubio je bitku. Agresivan kancer pluća koji se “rodio” u njegovim plućima, brzo je matastazama napao i njegovu jetru zbog čega nije mogao da se operiše uprkos svim naporima lekara.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x