Na mestu starog, kreće gradnja novog bazena u Zaplanju

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: B.Lj.
Podelite vest

Predsednik opštine Gadžin Han Milisav Filipović najavio je da će u Donjem Dušniku, na mestu na kojem se nalazi stari bazen, u narednih mesec dana početi gradnja novog bazena.

“Bazen je dosta dotrajao, tako da će postojeća konstrukcija biti srušena i biće izgradjen novi. Postpisali smo ugovor sa izvođačem radova, reč je o jednoj firmi iz Niša. Projekat izgradnje je uradjen još 2017. godine, tako da smo zadovoljni što smo na tenderu uspeli da pronađemo izvođača radova, jer su u međuvremenu cene u građevinarstvu poskupele 50 do 100 odsto”, izjavio je Filiović.

Prema njegovim rečima, izgradnju bazena finansiraće Evropska unija sa 360.000 evra, što predstavlja 60 odsto vrednosti investicije, a preostalih 40 odsto sredstava biće obezbeđeno iz budžeta opštine Gadžin Han.

Filipović je najavio da će u narednih mesec dana krenuti i rekonsrukcija škole u Gornjem Dušniku i ambulante u Velikom Krčimiru.

“Prioritet nam je ove godine, pored razvoja privrede i turizma, vodosnabdevanje, jer su vodosistemi u svim selima dosta stari. Rađeni su pre 40 ili više godina”, izjavio je Filiović.

On je kazao da su u radnoj zoni “Sever” u Gadžinom Hanu otkupljene sve parcele i završena je izmena plana detaljne regulacije, a sada je u planu izgradnja infrastrukture.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x