Na niškim ulicama uskoro vozilo „presretač“ sa radarom za bezbedniji saobraćaj

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Podelite vest

Vladislava Ivković, pomoćnica gradonačelnice Niša uručila je Saobraćajnoj policiji u Nišu donaciju u vrednosti od 3,5 miliona dinara. Donacijom je obuhvaćena i oprema za vozilo „presretač „ koje će se uskoro naći na niškim ulicama.

 „Program Saveta za bezbednost saobraćaja svake godine značajan deo sredstava planira za opremanje  i rad Saobraćajne policije. Oprema  koju smo nabavili po programu Saveta u vrednosti je od 3,5 miliona dinara. Na ovaj način doprinosimo boljem, kvalitetnijem i efikasnijem  radu Saobraćajne policije u gradu.Radi se o opremi koja je njima neophodna za rad, a posebno bih izdvojila opremu koja se odnosi na testiranje korišćenja psihoaktivnih supstanci u toku vožnje jer smo svedoci da na terenu često imamo takve slučajeve kada su u pitanju nesavesni vozači“, kazala je Vladislava Ivković.

Dodala je da je kroz program Saveta nabavljena i oprema za vozilo „presretač“

„U pitanju je radar koji je već  upućen na montiranje a uskoro će se i tako opremljeno vozilo naći na niškim ulicama koje  će biti u funkciji bezbednog odvijanja saobraćaja“, istakla je Ivković.

Prema njenim rečima program Saveta za 2022.godinu je već donet i ukupna vrednost programa je 95 miliona  dinara.Od tih sredstava  preko 13,5  miliona se opredeljuje za rad Saobraćajne policije.

 „Time ukazujemo na neophodnost kvalitetnog  opremanja Saobraćajne policije u cilju njihovog što efikasnijeg postupanja na terenu“, dodala je Ivković.

Major Nenad Živković, načelnik odeljenja Saobraćajne policije u Nišu je naglasio da će nabavka ove opreme u mnogome olakšati rad policijskih službenika odeljenja Saobraćajne policije.

„Prilikom kontrole i regulisanja saobraćaja pripadnici Saobraćajne policije biće mnogo vidljiviji za učesnike u saobraćaju a samim tim će  bezbednost biti na višem nivou.Nabavljen je i uređej za detektovanje psihoaktivnih supstanci kod vozača. Mi već imamo jedan ovakav uređaj i ovo je drugi i imaćemo mogućnost da pokrijemo veći broj vozača“, kazao je Živković.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x