Na severu Srbije i u Beogradu vedro, u ostalim krajevima oblačno sa kišom

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Srbija Vesti
Podelite vest

Sever Srbije danas očekuje pretežno vedro i maglovito jutro, dok će u ostalim krajevima zemlje biti oblačno sa slabom kišom, dok će na visokim planinama pasti slab sneg, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Očekuje se da će tokom dana biti toplije i suvo vreme, sa sunčanim intervalima dok se uveče i tokom noći očekuje postepeno naoblačenje, koje će uglavnom na severu usloviti kišu. Duvaće slab do umeren, južni i jugozapadni vetar, koji će posle podne biti istočni i jugoistočni. Najniža temperatura od 0 do 6 stepeni Celzijusovih, najviša od 10 do 14 stepeni.

U Beogradu sutra suvo i toplije vreme sa dužim sunčanim intervalima dok se uveče očekuje naoblačenje, koje će tokom noći usloviti slabu kišu. Duvaće slab, južni i jugozapadni vetar, posle podne istočni i jugoistočni. Najniža temperatura od 4 do 6 stepeni Celzijusovih, a najviša oko 14 stepeni.

Srbiju narednih dana očekuje umereno do potpuno oblačno vreme, u sredu još natprosečno toplo, a od četvrtka temperatura u postepenom padu. U sredu u košavskom području će duvati umeren i jak jugoistočni, a na planinama jugozapadni vetar.

U četvrtak pre podne i sredinom dana na severu prestanak padavina, u ostalim predelima sa kišom, koja će na planinama preći u sneg. U petak i subotu slabe padavine se očekuju uglavnom u brdsko-planinskim predelima. Zatim uglavnom suvo, a početkom sledeće sedmice i malo toplije vreme.

Biometeorološka prognoza za Srbiju za utorak:

Očekivana biometeorološka situacija izazvaće uobičajene tegobe kod većine hronično obolelih i osetljivih osoba, pa im se savetuje oprez. Glavobolja i razdražljivost su moguće meteoropatske reakcije. Svim učesnicima u saobraćaju se preporučuje maksimalna pažnja.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x