Na ulicama Beograda desetine hiljada ljudi traži ostavke i odgovornost vlasti

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: (BETAPHOTO/AMIR HAMZAGIC)
Podelite vest

Desetine hiljada građana na ulicama Beograda večeras protestuje tražeći ostavke i odgovornost vlasti, zbog dva masovna ubistva u Srbiji u kojima je stradalo 18 osoba, a više od 20 je ranjeno.

Okupljeni na trećem po redu protesta “Srbija protiv nasilja”, koji je počeo oko 18 sati ispred Doma Narodne skupštine Srbije i dalje blokiraju most Gazela, odnosno deo međunarodnog autoputa koji vodi i kroz novobeogradske blokove, pored sportske hale Arena.

Protest protiče mirno i bez incidenata, a organizatori su pozvali okupljene da se ne razilaze dok vlast ne ispuni njihove zahteve, na šta su učesnici protesta odgovorili skandiranjem “Ostavke, ostavke”.

Protest organizuju Demokratska stranka, Narodna stranka, Zeleno levi front Ne davimo Beograd, stranka Zajedno, Stranka slobode i pravde, Pokret slobodnih građana, Sindikat Sloga i Pokret za preokret.

Među zahtevima je zaustavljanje promocije nasilja u medijima i javnom prostoru, smena Saveta Regulatornog tela za elektronske medije, gašenje štampanih medija i tabloida koji promovišu mržnju i nasilje, oduzimanje nacionalnih frekvencija televizijama koje promovišu nasilje, kao i ostavke ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića, i direktora BIA Aleksandra Vulina.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x