Na Zlatiboru otvoren međunarodni art simpozijum Slikarske duše Istoka

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: TOZ
Podelite vest

U Galeriji Kulturnog centra na Zlatiboru, 19. marta upriličeno je otvaranje 6 . međunarodnog simpozijuma “Slikarske duše Istoka” koji će se održavati u prostorijama Kulturnog centra do subote 27. marta kada će biti postavljena izložba radova nastalih na ovom događaju.

Prema rečima organizatora ovog projekta Đorđa Vukadinovića ove godine učestvovaće 19 umetnika iz Srbije, Crne Gore i Nemačke, a ostaje žal što zbog trenutne situacije i sukoba na Istoku ove godine neće učestvovati umetnici sa tog područja. Ipak uprkos složenosti celokupne situacije tradicija će se nastaviti i ove godine. Umetnici će boraviti 7 dana na Zlatiboru, gde će imati priliku da na planinskoj lepotici potraže inspiraciju za svoje radove, a istakli su da su posebno zadovoljni smeštajem i uslovima za rad. Posebno ih je obradovalo što je “zlatna planina” još pod snegom, kao i prirodni ambijent u kome se nalazi zgrada Kulturnog centra.

Predstavnik Turističke organizacije “Zlatibor” na ovom otvaranju, Marija Škodrić poželela je dobrodošlicu umetnicima i izrazila uverenje da će kao i prethodnih godina na ovom simpozijumu nastati remek dela kojima će se diviti zlatiborska publika.

Organizator projekta je SRU „Vukadinović“, a suorganizatori su Turistička organizacija Zlatibor, Opština Čajetina i Rade Filipović.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x