Načelnik Školske uprave: U OŠ Vladislav Ribnikar do ponedeljka bez nastave

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Srbija vesti/M.V.
Podelite vest

Načelnik Školske uprave Dragan Filipović izjavio je da do ponedeljka neće biti nastave u Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar” u Beogradu, u kojoj je u oružanom napadu učenik sedmog razreda te škole, ubio osam učenika i radnika obezbeđenja a ranio šest učenika i nastavnicu.

“Juče sam sa direktorkom dogovorio da, ukoliko ima potrebe da roditelji mlađe učenike, prvog i drugog razreda, dovedu do škole, da će biti dežurnih nastavnika, učitelja iz produženog boravka koji će prihvatiti učenike”, rekao je Filipović jutros za Radio-televiziju Srbije.

Kada je reč o podršci deci, nastavnicima i rukovodstvu škole, naveo je da je pomoćnicom ministarke zdravlja i drugim institucijama dogovoren sastanak za petak, gde bi trebalo da naprave plan aktivnosti za prihvat dece.

“Ono što je sigurno je da će svi prosvetni savetnici u ponedeljak biti u OŠ Vladislav Ribnikar kako bi pružili podršku nastavnicima u organizaciji same nastave”, rekao je Filipović.

Dodao je da podršku moraju da pruže jednoj baletskoj školi, koju je pohađala učenica koja je izgubila život, kao i muzičkoj školi u koju su išli jedan nastradali učenik, ali i napadač.

Komentarišući predloge mera predsednika Srbije Aleksandra Vučića, kazao je da niz pravilnika i zakona mora da se izmeni, a da se nada da će neke od realnih i ostvarivih mera biti usvojene kako bi školska sredina bila bezbednija.

Filipović je naveo da kao jedna od opcija postoji i uvođenje detektora za metal i dodao da se za to direktori škola mogu obraćati gradskim sekretarijatima zaduženim za finansiranje.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x