Načelnik Uprave policije: Incidenti kod Subotice isključivo između ‘migrantske populacije’

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: MUP Republike Srbije
Podelite vest

Načelnik Uprave policije Ivica Ivković izjavio je danas da se incidenti i sukobi na severu Srbije, posebno kod Subotice, dešavaju “isključivo među migrantskom populacijom”, odnosno između krijumčarskih grupa.

Ivković je za Radio-televiziju Srbije kazao da je policija juče, osim kod Subotice, Kikinde i Sombora gde je pronašla 371 iregularnog migranta i tri automatske i jednu poluautomatsku pušku, akciju sprovela i u Beogradu, Šapcu i Pirotu, te da je ukupno 619 iregularnih migranata sprovedeno u prihvatne centre.

“Sama činjenica da smo pronašli oružje ne govori da su svi migranti opasni. Tu se radi o krijumčarskim grupama, čiji je osnovni zadatak da ta lica koja dolaze u Srbiju prebace u zemlje EU”, rekao je Ivković.

Naveo je da tokom policijske akcije nije bilo nikakvih incidenata i napada na policajce i da nijedan migrant nije pokušao da koristi oružje.

Ovi događaji isključivo se dešavaju između same migrantske populacije, naglasio je načelnik Uprave policije.

Najviše migranata, kako je rekao, dolazi iz Sirije, Pakistana i Avganistana, a u prethodnom periodu je povećan priliv građana Turske, odnosno 4.680 turskih državljana samo prethodnog meseca.

Dodao je da se najviše migranata krije u šumi kod Subotice, nedaleko od granice sa Mađarskom, navodeći da se ona prostire na površini od 6.800 hektara.

Prema rečima Ivkovića, subotička policija u prethodnom periodu proveravala je 200 taksi vozila zbog sumnje da su prevozili migrante na sever zemlje i oduzela 43 vozila zbog kršenja propisa, a kontrolisala je više od 40 hotela i hostela i podnela 16 prekršajnih prijava i četiri krivične.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x