Nacionalna TV premijera filma ‘Glumčina’ na dan rođenja Zorana Radmilovića

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Promo City Grupa
Podelite vest

Dokumentarni film “Glumčina” koji govori o životu prerano preminulog velikana srpskog glumišta, Zoranu Radmiloviću, imaće nacionalnu TV premijeru na TV B92 u četvrtak, 11. maja u 14 i 30.  Film niškog producenta Olivera Paunovića biće prikazan na dan rođenja slavnog glumca koji bi, da je živ, 11. maja napunio 90 godina.

Zoran Radmilović (Zaječar, 11. maj 1933 — Beograd, 21. jul 1985) bio je srpski i jugoslovenski filmski, televizijski i pozorišni glumac, koji je odigrao neke od najupečatljivijih uloga u istoriji jugoslovenske kinematografije. Njegova najpoznatija uloga bila je u pozorišnoj predstavi Radovan III, po kojoj je dobio titulu Kralja humora i improvizacije.

Dokumentarni film “Glumčina” u produkciji niške City Grupe, producenta Olivera Paunovića premijerno je prikazan  na Filmskim susretima u Nišu, u avgustu 2021. godine, a zatim i u Radmilovićevom rodnom Zaječaru oktobra iste godine, u okviru glumačkog Festivala „Dani Zorana Radmilovića“.

Ova topla priča o velikanu glume osvojila je gledaoce ne samo u Srbiji, već i širom regiona i sveta. Prikazan je u gradovima u BIH, kao i na Festivalu dokumentarnog filma u Čikagu (SAD).

 „Mnogo je informacija o Zoranu Radmiloviću, ali najbolje informacije koje smo mogli da imamo jeste knjiga koju je radio Milan Caci Mihailović, jer je i sam proveo puno vremena sa Zoranom Radmilovićem“, kazao je producent filma Oliver Paunović.

„Sjajan je bio kao partner, pamtim ga i kao reditelja, jer je režirao Nesumnjivo lice u kojem sam igrao Đoku Prominclu, to je njegova jedina režija u Ateljeu i tada se ponašao fenomenalno, tako zaštitnički prema svima nama iz ekipe i ja sam ga tada krstio ‘La tata’“, seća se Milan Caci Mihailović.

U filmu, rediteljka Milica Kralj druženje dva velika glumca, svog oca Petra Kralja i Zorana Radmilovića, ocenjuje kao burno prijateljstvo koje se, u skladu sa okolnostima, kretalo od drame do komedije.

U filmu učestvuju: Milan Caci Mihailović, Selena Vicković, Dušan Kovačević, Mira Banjac, Vladimir Đuričić, Bratislav Đorđević, Seka Sablić, Miloš Vešović, Zdravko Šotra, Goran Marković, Svetlana Bojković, Aljoša Vučković, Goran Sultanović, Novica Nikić, Milica Kralj i Ljuba Milunović.

Režiju ovog dokumentarnog filma potpisuje takođe Nišlija, Vladimir Ristić.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x