Nacionalno okupljanje: U Loznici 16.000 birača više nego punoletnih stanovnika

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: N1 video printscreen
Podelite vest

Koalicija Nacionalno okupljanje najavila je da će podneti prijavu Kancelariji OEBS za demokratske institucije i ljudska prava (ODIR), jer, kako su naveli, u Loznici po zvaničnim podacima ima 16.000 birača više nego punoletnih stanovnika.

Nosilac liste Nacionalnog okupljanja za lokalne izbore u Loznici Slaviša Miletić ocenio je da se u tom gradu “vodi bitka za opstanak Srbije” i za “zaustavljanje projekta pretvaranja zemlje u veliki rudnik”.

“Ako Loznica padne, pala je i Srbija i zbog toga je pritisak na građane veći nego bilo gde u Srbiji. Ispred kancelarija gde se prikupljaju potpisi, lokalni ‘špijuni’ prave spiskove i zastrašuju građane koji žele da podrže neku od opozicionih lista. Skoro je neverovatno da se u 2023. godini primenjuju već davno zaboravljene policijske metode, po nalogu gradonačelnika Vidoja Petrovića”, naveo je Miletić.

Dodao je da po popisu iz 2022. godine Loznica ima 72.062 stanovnika, a da po “zvaničnom vladinom sajtu ima 75.677 birača u biračkom spisku”.

“Od tog broja 59.403 punoletna birača. To znači da ovaj grad ima preko 16.000 birača više nego punoletnih stanovnika”, naveo je Miletić.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x