NADA: Razvojna banka Srbije treba da bude pokretač razvoja domaće privrede

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: YouTube BALKAN INFO - Zvanični kanal video printscreen
Podelite vest

Koalicija “NADA” koju čine Nova demokratska stranka Srbije (Nova DSS) i Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) ocenila je danas da Razvojna banka Srbije treba da bude pokretač razvoja domaće privrede, a ne strani investitori.

“Napravićemo ozbiljnu Razvojnu banku i spojiti je sa tri institucije: Fondom za razvoj, Agencijom za osiguranje i finansiranje izvoza i Srpskom bankom, u jednu instituciju koja neće biti partijska i koja će favorizovati domaće privrednike, poljoprivrednike i domaći kapital. Forsiraćemo razvoj dve grane industrije: namensku i prehrambenu”, izjavio je predsednik Nove DSS i jedan od lidera koalicije NADA Miloš Jovanović.

Predsednik POKS i jedan od lidera koalicije NADA Vojislav Mihailović ocenio je da strani kapital ne može da razvija srpsku privredu, jer je njegov interes da zaradi novac, ostvari profit i ode u manje razvijene zemlje, zbog čega Srbija mora da se osloni, pre svega, na “sopstvenu pamet i preduzetništvo”.

“Naravno, treba omogućiti i strancima ulaganje, ali ne po povoljnijim uslovima od domaćih preduzetnika. Na taj način čuvamo i političku nezavisnost naše države”, rekao je Mihailović.

 

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x