NADA, Zavetnici i Dveri traže vanrednu sednicu parlamenta o Kosovu

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp

Poslaničke grupe NADA, stranka Zavetnici i Dveri – Patriotski blok uputiće zahtev da se bez odlaganja sazove vanredna sednica Skupštine Srbije na kojoj će biti razmatran francusko-nemački predlog za Кosovo.

U zajedničkom saopštenju navodi se da “predloženi plan predstavlja otvoreni ultimatum i nastavak brutalnih političkih pritisaka na Srbiju sa ciljem da se naša država trajno odrekne Кosova i Metohije i legalizuje jednostrana secesija južne pokrajine”.

“Smatramo da je u ovim trenucima neophodno da se povede najšira moguća rasprava u institucijama i da Narodna skupština kao najviše predstavničko telo građana zauzme jasan stav o neprihvatljivosti potpisivanja bilo kakvih sporazuma koji za krajnju posledicu imaju priznanje takozvane Republike Кosovo i njeno članstvo u međunarodnim organizacijama”, navodi se u saopštenju.

Ističe se da Zapad nema mandat da jednostrano menja pregovarački format za Кosovo, i da je to pitanje u isključivoj nadležnosti Saveta bezbednosti UN, bez čije odluke nije moguće ukidati okvir za pregovore koji je definisan Rezolucijom 1244.

Dodaje se da će borba te tri stranke za očuvanje Кosova u sastavu Srbije biti “odlučna, ozbiljna i odgovorna”, i da će u tu svrhu koristiti sva demokratska, legalna i legitimna sredstva, predviđena Ustavom.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp

Tagovi

Povezane vesti:

Претплати се
Обавести о
guest
0 Коментари
Уграђене повратне информације
Погледај све коментаре
0
Волели бисмо да чујемо ваше мишљење, молимо вас да пошаљете коментар.x