Nagrada za životno delo niškom fudbaleru Milovanu Obradoviću Drdi

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Oliver Paunović, producent i Milovan Obradović Drda, nekadašnji fudbaler
Podelite vest

Na inicijativu producenta Olivera Paunovića, legendarni kapiten Radničkog iz Niša Milovan Obradović Drda dobio je nagradu za životno delo na 12. Festivalu sportskog filma na Zlatiboru. Nagradu mu je uručio direktor Turisticke organizacine Zlatibor Vladimir Živanović.

On je pripadao generaciji koja je proslavila Radnički. Popularni Drda igrao je najznačajniju utakmicu u istoriji kluba, polufinale Kupa UEFA 7. aprila 1982. godine protiv Hamburgera, kada je niški tim pobedio 2:1.

“Povodom toga sam napisao knjigu “Kad je Evropa strepela” u dva izdanja po 1000 primeraka. Sada sam doneo samo jednu, jer mi je samo ona ostala, i pokloniću je organizatoru ovog festivala zbog njegove velike ljubavi prema sportu”, rekao je Obradović na uručenju nagrade.

Dobitnici nagrada za životno delo na ovom značajnom festivalu su i Milutin Mima Кaradžić, (glumac), Dušan Dule Savić (fudbal), Jovana Preković (karate), Darko Pančev (fudbal), Zoran Terzić (odbojka) i Miroslav Nešić (sportski novinar i publicista).

Posebno priznanje dobio je Кošarkaški savez Srbije, povodom 100-godišnjice košarkaške igre u našoj zemlji.
Povelju heroina sporta i života dobila je Ivana Petrović, bacačica koplja iz Кosjerića, a uručila joj je Nataša Кovačević, čije ime nosi ovo priznanje.

Da podsetimo, tokom pet dana trajanja festivala na Zlatiboru biće prikazano 45 igranih i dokumentarnih filmova iz Srbije i 18 zemalja iz regiona i celog sveta. Ovaj festival promoviše bavljenje sportom i sportsku kulturu zasnovanu na prijateljstvu, poštovanju i ferpleju i član je Međunarodne asocijacije sportskog filma iz Milana, priznate od strane Međunarodnog olimpijskog komiteta.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x