Najboljim studentima umetničkih fakulteta u Srbiji dodeljene nagrade #verujusebe

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: (BETAPHOTO/MILOS MISKOV)
Podelite vest

Najboljim studentima umetničkih fakulteta u Srbiji danas su u Rektoratu Univerziteta umetnosti u Beogradu uručene nagrade #verujusebe.

Ta nagrada ustanovljena je nedavno potpisanim Protokolom o saradnji između Erste banke i visokoškolskih institucija u Srbiji koje obrazuju buduće umetnike i radnike u kulturi i dodeljivaće se istaknutim mladim stvaraocima tokom naredne tri godine.

Uručeno je 10 nagrada najboljim studentima Univerziteta umetnosti u Beogradu, Akademije umetnosti Univerziteta u Novom Sadu, Filološko-umetničkog fakulteta Univerziteta u Kragujevcu, Fakulteta umetnosti Univerziteta u Nišu i Fakulteta umetnosti Univerziteta u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici.

Ovogodišnji lauerati su Marija Mijušković, Bojan Zavišin, Sofija Pavković i Irina Pejoska iz Beograda, Andrijana Pantić, Ognjen Mićović i Sonja Knežić iz Novog Sada, Boško Tujković iz Kragujevca, Aleksa Spasić iz Niša i Ognjen Milenković iz Prištine.

“Kao umetnici, neprekidno otkrivamo nove svetove i horizonte. Na tom putu imamo brojna preispitivanja, ali želja da publici predstavimo svoju umetničku viziju uvek je i iznova prisutna. To je ono što nas podstiče da budemo bolji, da istrajemo i izborimo se sa sopstvenim nesigurnostima”, izjavio je povodom uručene nagrade Ognjen Milenković, student sa Fakulteta umetnosti Univerziteta u Prištini.

On je zahvalio Erste banci što ovom nagradom skreće pažnju na mlade umetnike i daje im podstrek za dalji rad i afirmaciju na polju umetnosti.

“Uvek me raduje kada se prepozna i vrednuje rad i trud studenata, posebno umetnosti, za koju smatram da nažalost ne dobija pažnju koju zaslužuje. Zaista je sjajan osećaj dobiti ovo priznanje koje je pre svega potvrda za dosadašnje zalaganje, ali i veliki motiv za dalja usavršavanja i ostvarivanje ciljeva i ambicija”, rekla je Andrijana Pantić, studentkinja Departmana muzičke umetnosti na Akademiji umetnosti Univerziteta u Novom Sadu.

Direktorka Sektora marketinga i komunikacija u Erste banci Aleksandra Kosanović Strižak je rekla da skoro dve decenije Erste banka ulaže u različite programe iz oblasti kulture i umetnosti, podržavajući tradicionalne sadržaje iskusnih stvaralaca, ali i one drugačije, hrabrije, alternativnije, čiji su autori mladi umetnici.

“Ove godine, u skladu sa našom komunikacionom platformom #verujusebe, odlučili smo da pružimo podršku onima koji tek dolaze, studentima i studentkinjama deset umetničkih fakulteta u Srbiji. Novčanom nagradom i statuetom #verujusebe želeli smo da ih pohvalimo, ali i da im se zahvalimo što su umetnost i kulturu odabrali kao svoj budući životni poziv”, istakla je ona.

Dodala je da Erste banka istovremeno želi i da ohrabri studente, “da im stavi do znanja da su njihove aktivnosti i rezultati, njihov trud, rad, posvećenost i ljubav prema ovoj oblasti itekako primećeni i prepoznati i da nastave punom parom ka svom cilju, ka ostvarenju svog umetničkog sna”.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x