Najuticajniji političari iz sveta i regiona u Republici Srpskoj su Putin i Dodik

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: (BETAPHOTO/MILOS MISKOV/EV)
Podelite vest

Prema istraživanju agencije Metriks najuticajniji političari iz sveta i regiona u Republici Srpskoj su predsednik Rusije Vladimir Putin i srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik.

Banjalučka Alternativna televizija je objavila da su, prema rezultatima tog istraživanja, odmah iza Putina i Dodika, predsednica Republike Srpske Željka Cvijanović i premijerka Srbije Ana Brnabić.

Među pet najbolje pozicioniranih političara, prema tom istraživanju, našao se i premijer RS Radovan Višković, portparol vladajućeg SNSD-a Radovan Kovačević, opozicioni političari i opozicionari Nebojša Vukanović i Milan Radović, kao i hrvatski predsednik Zoran Milanović.

Prema ATV-u, istraživanje je rađeno u periodu od 18. do 22. aprila na uzorku od 804 ispitanika.

Bijeljinska BN televizija objavila da se radi o istaživanju “naručenom iz Dodikove kuhinje”, naglašavajući da među najuticajnijim ličnostima nema predsednika Srbije Aleksandra Vučića mada je on, kako je navedeno, prema svim relevantnim agencijama jedan od najuticajnijih lidera regiona.

BN TV je ocenila da je na ovaj način “Dodik, preko svojih trabanata, ‘udario’ na Aleksandra Vučića”, kako bi se predstavilo da je Vučićev rejting i uticaj u RS manji od Dodikovog, ali i hrvatskog predsednika Zorana Milanovića.

“I dok se Dodik u tajnosti ponovo nudi zapadnim diplomatama, isti taj Dodik, čija sudbina je u rukama Vučića, ovim pokazuje strah od eliminacije, pa je javno zaigrao na rusku kartu pred predstojeće izbore, šaljući poruku da Vučić nije bitan i da je samo Putin s većim autoritetom od njega”, navela je bijeljinska BN televizija.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x