Najveći rivali, nekadašnji Partizanovi igrači u filmu o Duletu Saviću. Veličina igrača je upravo u tome kada o njemu sa poštovanjem govore svi

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Nenad Stojković u filmu o Duletu Saviću
Podelite vest

Dokumantarni film o proslavljenom fudbaleru Dušanu Duletu Saviću, čije je snimanje počelo krajem septembra u Ubu, nastavljeno je u Beogradu.

U filmu osim nekadašnjih klupskih igrača, govoriće i fudbaleri iz najvećeg protivničkog kluba, Partizana. Završeni su intervjui sa Radmilom Ivančevićem i Nenadom Stojkovićem. Ovaj film producenta Olivera Paunovića režira Branka Beševic Gajić, a produkciju potpisuje City Grupa iz Niša.

Vidi se koliko neko znači kada o njemu govori neko iz protivničkog tima i ko je zapravo ostvario takav rezultat ne samo u sportu nego i u životu, i kao čovek, kao divan drug. Koga god smo pozvali da priča o njemu u filmu svi su vrlo rado prihvatili, između ostalog i igrači našeg velikog Partizana, otkrila nam je rediteljka.

„O Duletu su zainteresovani da govore i nekadašnji igrači Dinama i Hajduka, nadam se da ćemo uspeti da snimimo i gospodina Mamića koga sam već kontaktirala“, istakla je Bešević Gajić.

Radmilo Ivančević i rediteljka Branka Bešević Gajić

Veličina samog čoveka je kada ljudi govore o njemu i vole ga kao prijatelja. Tako smo između ostalog intervjuisali i Ivančevića i Stojkovića, dodala je Branka Bešević Gajić. To nisu jedini igrači Partizana koji će se naći u filmu, govoriće o Duletu Saviću i navijači.

 „U filmu će govoriti i Emir Kusturica i to je po meni nešto jako lepo jer mi se isključivo držimo sportske priče i velike karijere koju je on napravio i između ostalog i te njegove ljudskosti. To je širina ovog filma jer se on ne bavi ni nacijom ni verom, već sportom i  njegovim profesionalnim dostignućima“, naglasila je.

Radni naslov filma je „Dule Savić, a u Londonu muk“, i to je upravo i fokus celog filma. Tada se igrala se završnica meča kada je Dušan Savić natrčao na loptu i levicom je poslao u rašlje Arsenalovog gola.

„Mislim da je to nešto što je dobro kada se etablirate i postanete Zvezdina Zvezda u Jugoslaviji, kada je bilo znatno teže izboriti se za svoje ime i kredibilitet, integritet i dobiti svojih ne pet minuta slave, nego mnogo više.

On je moram da priznam i danas slavan. Dok snimamo prilaze mu i žene i muškarci i uzimaju od njega autogram. Čak su i muškarci uzimali autograme za svoje žene i govorili mu da su one bile zaljubljene u njega. Jedan čovek je prišao, a zanimljivo je to da je on non stop sa sobom nosio sliku Duleta Savića, ne bi li ga sreo. Čekao je dugo i dočekao da mu Dule potpiše fotografiju“, otkriva nam Branka

U filmu će se videti mnogo detalja, čuti mnogo anegdota, ali i prvi put u kadru pojaviće se Dule i Vujadin Savić.

„To je takođe jedna divna priča, imamo oca i sina u kadru, a obojica su veoma uspešni. Vujadinova karijera je zaslužena. Ja lično mislim da mu je teže da se izbori za svoje ime i da ne bude u senci oca. Mislim da je svima nama koji smo imali nekog uspešnog u familiji daleko teže da se izborimo za svoje ime. Snimili smo i Matelju Bećkovića i glumca Dragana Jovanovića koji nam je ispičao upečatljive delje i anegdote sa Duletom“, rekla je Bešević Gajić.

O zajedničkim iskustvima na travnatim terenima, o Saviću govori slavni fudbaler Vladimir Petrović Pižon.

„Meni je produkcija ovog filma i čast i zadovoljstvo. Čast da će upravo City Grupa uraditi film o legendarnom fudbaleru, a zadovoljstvo jer se sećam utakmica Duleta Savića i njegovih fudbalskih bravura na terenu“, istakao je producent filma Oliver Paunović.

Film će premijerno biti prikazan sledeće godine na Filmskim susretima u Nišu.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x