Narodna kuhinja u Prokuplju produžava sa radom i tokom juna

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: printscreen iz filma "Pokajnik u pokušaju"
Podelite vest

Zahvaljujući donatorima i lokalnoj samoupravi Narodna kuhinja u Prokuplju nastaviće da radi i tokom juna meseca, kazali su agenciji Beta u prokupačkom Crvenom krstu.

“Iako je 31. maja završen uobičajni godišnji ciklus rada Narodne kuhinje, koja ne radi u junu, julu i avgustu mesecu, ove godine imamo dovoljno hrane, pa će kuhinja nastaviti da radi i tokom juna meseca”, kazali su u Crvenom krstu, koji organizuje rad kuhinje.

Kako su naglasili, u kuhinji se svakodnevno hrani, odnosno dobija po jedan kuvani obrok 300 socijalno najugroženijih Prokupčana.

“Narodna kuhinja ne radi u letnjim mesecima, jer naši korisnici tada imaju mogućnosti da rade i zarade na sezonskim poljoprivrednim poslovima, ali za sve one koji su stari ili bolesni uvek imamo pomoć u rezervi, tako da izlazimo u susret svima koji se jave našoj organizaciji za bilo koji vid pomoći”, kazao je agenciji Beta sekretar prokupačkog Crvenog krsta Dragan Subotić.

Kako je naveo, u letnjim mesecima obično i Crveni krst Srbije “priskače u pomoć” porodičnim paketima sa osnovnim životnim namirnicama, džakovima brašna i sredstvima za higijenu.

Prošle godine na području Prokuplja podeljeno je 700 takvih paketa pa se očekuje da će ih i ove godine biti toliko, a kao novi vid pomoći iz Crvenog krsta najavljuju i novčanu pomoć za sve socijalno ugrožene starije od 70 godina.

“Novčana pomoć se očekuje u najskorije vreme, a o tačnom vremenu i načinu isplate novca korisnici će biti blagovremeno obavešteni”, poručio je Subotić.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x