Narodna stranka: Osnivanje novih preduzeća u Beogradu plaćanje glasova sa aprilskih izbora

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Pixabay.com
Podelite vest

Šef odborničke grupe Narodne stranke u Skupštini grada Beograda Miloš Pavlović izjavio je da će na današnjoj sednici gradskog parlamenta biti osnovana dva javnokomunalna preduzeća, te privredno društvo čiji je zadatak da upravlja sportskim centrima na Novom Beogradu, uz ocenu da to predstavlja “plaćanje glasova sa aprilskih izbora”.

Pavlović je novinarima u Skupštini grada, pred početak sednice, kazao da se “tu radi o partijskom zapošljavanju i pokušaju gradonačelnika Beograda Aleksandra Šapića da uspostavi sopstvenu organizaciju unutar beogradske organizacije Srpske napredne stranke, nakon povlačenja Nebojše Stefanovića”.

“Smatramo da je osnivanje ovih javnokomunalnih preduzeća nezakonito, s obzirom da grad Beograd već ima JKP koje se bavi parkovima i koje ima 1.492 zaposlena, ima Gradsko saobraćajno preduzeće, a nepokretnostima koje su u javnoj svojini grada bavi se Sekretarijat za imovinsko pravne odnose”, istakao je on.

Pavlović je ocenio da je “simptomatično” osnivanje preduzeća za naplatu karata u javnom prevozu, jer, po njegovim rečima, grad već ima preduzeće koje to može da radi, ali i da je ista skupštinska većina, koju čine Srpska napredna stranka i Socijalistička partija Srbije, podržala revidiranje i produženje poslovne saradnje sa kompanijom “Kentkart” na još 13 godina, koja je do sada obavljala naplatu karata.

“Odbornici SNS treba da nam daju odgovor zašto su to tada podržavali, a sada više ne. Treba da nam daju odgovor i koliko je miliona evra iz budžeta predvidjeno za plaćanje penala zbog raskida ugovora”, kazao je Pavlović.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x