Narodna stranka: SNS gubi podršku u Nišu, široki opozicioni front ima šansu za pobedu

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Djordje Stankovic Foto: FB
Podelite vest

 Poslanik i potpredsednik Narodne stranke Đorđe Stanković naveo je danas da prema nekim istraživanjima Srpska napredna stranka (SNS) gubi podršku građana u Nišu, uz ocenu da široki opozicioni front “ima veliku šansu za pobedu u tom gradu”.

“Istraživanje obavljeno pre nedelju dana pokazalo je da SNS u Nišu podržava 18 odsto građana, što otvara veliki prostor za promenu vlasti, i zato je potrebno ukrupnjavanje opozicije u našem gradu”, kazao je Stanković u razgovoru sa Nišlijama u poslaničkoj kancelariji u tom gradu.

Kako je prenela Narodna stranka u saopštenju, Stanković je ocenio da aktuelna gradska vlast, na čelu sa gradonačelnicom Draganom Sotirovski, “temeljno uništava grad”, zbog čega, po njegovim rečima, SNS gubi podršku građana koji žele promenu lokalne vlasti.

“Svaki građanin može videti posledice neplanskog rukovođenja gradom i potpunog zanemarivanja potreba i interesa građana. Vreme je za novu vlast u Nišu”, rekao je on.

Na pitanje građana šta bi prvo promenio i Nišu ako bi preuzeo odgovornost za vođenje grada, Stanković je odgovorio da je “prvenstveno neophodno uvesti odgovornost i uspostaviti sistem u kojem će se tačno znati ko je za šta odgovoran u gradu i ko je zadužen za rešavanje problema na koje se građani žale”.

“Mi imamo i plan za rešavanje infrastrukturnih problema. Infastruktura se raspada, kanalizacija i gradske ulice su u najgorem stanju u poslednjih 20 godina, jer vlast brine o sebi i svojim ‘kombinacijama’, a ne o građanima. Gradska vlast je svojim zaposlenima kao ‘pomoć’ dodelila po 40.000 dinara, a Dragana Sotirovski je svom zetu dodelila stan koji se sada izdaje za 400 evra”, naveo je on.

Poslanik Narodne stranke, arhitekta po struci, istakao je i da je pored toga, važno “zaustaviti urbicid i uništavanje gradskog jezgra”, navodeći, da se pored prizemnih kuća grade soliteri, a da najveću štetu od toga trpe stanari tih ulica “jer se infrastruktura ne razvija u skladu sa povećanjem broja stanara”.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x