Narodna stranka: Stranku napustila 264 člana

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: printscreen Insajder
Podelite vest

Predsedništvo Narodne stranke je konstatovalo da su 264 člana stranke, među kojima je i nekolicina bivših funkcionera, napustila stranku.

Narodna stranka je saopštila da svi njeni odbori u Srbiji, njih 67, nastavljaju da funkcionišu i pripremaju svoje lokalne skupštine, koje je Izvršni odbor stranke zakazao za septembar i prvu polovinu oktobra.

“Grupa okupljena oko Miroslava Aleksića i Borislava Novakovića je odlučila da odustane od fer i demokratske utakmice u okviru stranke, na kojoj bi svi članovi Narodne stranke imali pravo glasa. Ovaj beg od demokratskog izjašnjavanja je znak slabosti i nepoštovanja institucija i temeljnih vrednosti na kojima je osnovana Narodna stranka”, piše u saopštenju .

Narodna stranka navodi da bez obzira na brojne neistine i uvrede koje su dosadašnje kolege u prethodnim nedeljama iznosile na račun stranke i njenog rukovodstva, da im žele im sreću u budućem političkom delovanju i partnerstvima.

“Pokušaj cepanja Narodne stranke predstavlja korak unazad za ideju iskrenog zajedništva svih političkih snaga koje su spremne da se bore protiv korumpiranog režima za promene u državi. Apsurdno je apelovati na opoziciono jedinstvo, a u isto vreme sprovoditi raskol u sopstvenoj stranci”, navela je Narodna stranka.

Ta partija je dodala da ostaje odlučna u očuvanju nacionalnih interesa, suvereniteta i teritorijalne celovitosti Srbije, kao i uspostavljanju stabilne demokratije zasnovane na vladavini prava.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x