Narodni pokret Srbije traži od Dolovac da ispita navodno prebacivanje birača iz Male Krsne u Beograd

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: TikTok Politički Globus video printscreen
Podelite vest

Narodni pokret Srbije zatražio je od vrhovne javne tužiteljke Zagorke Dolovac da postupi u skladu sa zakonom i preduzme odgovarajuće radnje kako bi se utvrdilo ko su ljudi koji su iz naselja Mala Krsna kod Smedereva dovoženi u Beograd pred voždovačku opštinu i policijsku stanicu, zbog navodne promene prebivališta pred nove beogradske izbore.

Potpredsednik Narodnog pokreta Miloš Pavlović naveo je u saopštenju da bi poseban naglasak trebalo da bude na odgovornim licima u Ministarstvu unutrašnjih poslova (MUP), koja su, kako tvrdi, “dala nalog i koja organizuju dovođenje birača iz Srbije i nezakonito menjanje prebivališta iz drugih gradova širom Srbije u Beograd sa ciljem uticaja na ishod krajnjih rezultata izbora”.

Pavlović je upozorio i nadležne u MUP-u da se svaka nezakonita promena prebivališta beleži donošenjem odgovarajućeg akta MUP-a, da svaki takav nezakoniti akt mora da potpiše odgovorno lice tog ministarstva svojim imenom i prezimenom. Ukazao je da će se “jednog dana, ali u skoroj budućnosti, postaviti pitanje odgovornosti odgovornih lica u MUP-u i Vrhovnom javnom tužilaštvu koji su znali za nezakonita postupanja ali nisu pokrenuli odgovarajuće postupke protiv odgovornih lica”.

On je uputio i apel građanima od koijh je zahtevano da izvrše promenu prebivališta i da upišu svoje prebivalište u Beograda “da se tome odupru i da ne prihvataju da učestvuju u izvršenju krivičnog dela”.

 

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x