“Naši mladi uzori!” – Bratislav Stamenov

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

"Naši mladi uzori!" - Bratislav Stamenov
Podelite vest

Bratislav Stamenov, diplomirani istoričar, direktor je Gimnazije “Sveti Kirilo i Metodije” u Dimitrovgradu, od 2020. godine.

Nalazi se na čelu škole čija tradicija datira još od daven 1891. godine.

Bratislav ističe da se nastava u školi odvija na srpskom i bugarskom jeziku, na dva smera – opštem i smeru turistički tehničar.

Gimnaazija trenutno broji 180 đaka organizovanih u 13 odeljenja, od čega  8 nastavu slušaju na bugarskoim jeziku, a 5 na srpskom.

Iako brojčano mala, ova gimnazije se može pohvaliti velikim brojem učenika koji su ostavraili zapažene rezultate na takmičenjima iz skoro svih predmeta kako na državnim tako i na među dražvnim takmičenjima iz bugarskog jezika, matematike, biologije, i drugih…

“Ovaj medijski sadržaj se realizuje u okviru projekta za ostvarivanje javnog interesa u oblasti javnog informisanja na teritoriji opštine Dimitrovgrad u 2023. godini. Projekat sufinansira opština Dimitrovgrad.”

“Това медийно съдържание се реализира като част от проекта за реализиране на обществен интерес в областта на обществената информация на територията на община Цариброд през 2023 г. Проектът е съфинансиран от Община Цариброд.”

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x