Nastava u OŠ Vladislav Ribnikar u Beogradu biće završena 2. juna

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

FOto: GoogleStreetView printscreen
Podelite vest

Školska godina u Osnovoj školi “Vladislav Ribnikar” u kojoj je 3. maja ove godine 13-godišnji učenik ubio devet učenika i radnika obezbeđenja, biće završena 2. juna, dogovoreno je na sastanku u predsedništvu.

Sastanku su prisustvovali majka devojčice koja je ubijena u masakru Milanka Negić, zamenica predsenika Saveta roditelja Bojana Nedeljković, predstavnici relevantnih državnih ustanova i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, saopšteno je sa sastanka.

Od ponedeljka, 5. juna, svi učenici će se sastajati u Osnovnoj školi “Sveti Sava” u popodnevnoj smeni, gde će imati aktivnosti koje će biti osmišljene za njih.

U delu škole “Vladislav Ribnikar” u koji se ulazi iz Ulice Kralja Milutina, biće napravljen memorijalni centar, kao sećanje na sve žrtve, što je inicijativa koju je pokrenula Milanka Negić, piše u saopštenju.

Dodaje se da će školski uspeh dece biti rešen “najbolje za decu koja ni na koji način neće biti oštećena”.

“Roditelji zahvaljuju svima koji su tokom svih dana nakon velike tragedije bili uz njih i pomagali da javnost čuje njihov glas”, naveo je advokat Vojin Šaljić, pravni zastupnik roditelja.

Dodaje se da je Ministarstvo prosvete podnelo predlog za razrešenje direktorke Snežane Knežević i formiranje privremenog organa upravljanja te osnovne škole.

Zapisnikom se dodatno nalaže sprovođenje disciplinskog postupka prema pedagogu i psihologu škole, koji će biti suspendovani do okončanja postupka, navodi se u saopštenju.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x