Nastavak sednice Skupštine Srbije u ponedeljak

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: BetaVideo printscreen
Podelite vest

Konstitutivna sednica Skupštine Srbije biće nastavljena u ponedeljak 11. marta, najavili su iz skupštine. U nastavku sednice trebalo bi da bude izabran predsednik Skupštine Srbije, a Predsedništvo Srpske napredne stranke saopštilo je da će za tu funkciju biti predložena dosadašnja premijerka Ana Brnabić.

Obrazlažući stranački predlog predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je Brnabić za njega “najpozitivnije iznenađenje u politici i osoba koja je najviše i najbrže napredovala”.

Na sednici parlamenta biće izabrani i potpredsednici Skupštine, imenovan generalni sekretar, biraće se članovi radnih tela kao i članovi stalnih parlamentarnih delegacija u međunarodnim institucijama.

Konstitutivna sednica počela je 6. februara, ali je nakon potvrđivanja mandata određena pauza.

Početak sednice i polaganje zakletve protekli su uz negodovanje i duvanje u pištaljke poslanika iz redova opozicije koja tvrdi da su izbori održani 17. decembra 2023, pokradeni i da sastav Skupštine Srbije, a naročito grada Beograda ne odražava stvarnu želju građana.

Novi predsednik Skupštine Srbije trebalo bi da nakon izbora raspiše izbore za grad Beograd, a u javnosti se spekulište da bi oni mogli biti održani 28. aprila. Nastavak konstitutivne sednice Skupštine Srbije zakazan je za 11.00 časova.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x