Nastavlja se skidanje bilborda sa likom predsednika Vučića, moguće nove poruke na fasadi “Ambasadora”

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Srbija vesti
Podelite vest

Posle više od četiri meseca, džinovski bilbord sa fasade niškog hotela “Ambasador” biće sklonjen. Skidanje je počelo pre uskršnjih praznika, a nastaviće se posle, rekao je vlasnik hotela Ivan Spasić. On je najavio da će najverovatnije na fasadi biti nove poruke, ali ne “političkog, već komercijalnog tipa”.

Do Usksa je skinut samo mali deo bilborda sa leve strane fasade. Spasić kaže da se nije interesovao da li posao ide lako ili teško, niti do kada će biti okončan.

“Najverovatnije će se na fasadi i u buduće nalaziti neke poruke, ali ne ovog  (političkog), već komercijalnog tipa”, najavio je vlasnik najvećeg niškog hotela.

Građani Niša su većinom ravnodušni prema skidanju gigantskog bilborda. Po njihovim rečima, to da li je tu ili nije, neće im nikako promeniti život.

Sociolog Đokica Jovanović smatra da  je dobro što će  biti uklonjen, te da ga nije trebalo ni postavljati. U izjavi za Srbija vesti Jovanović je kazao da sumnja da je u predizbornoj kampanji  bilbord doprineo boljim rezultatima Srpske napredne stranke i Aleksandra Vučića u Nišu, jer je u razgovoru sa ljudima iz  svog okruženja pre delovao “odbijajuće”.

On je ranije Srbija vestima rekao da bilbord “ne oslikava Nišlije”, jer ima i onih kojima ozbiljno smeta i u estetskom i simboličkom smisli, a najviše je onih koji „glume da im ne smeta“. Njegovo postavljanje okarakterisao je kao „čin sitnog udovištva“

Podsetimo, bilbord je postavljen pred Vučićev dolazak u Niš 10.  decembra prošle godine, uz poruku “dobro došao predsedniče” Ova poruka  je pred  aprilske izbore zamenjena predizbornim sloganom “Mir. Stabilnost. Vučić”. Javnost nikada nije saznala koliko je koštalo njegovo postavljanje,niti  ko je finansirao celu “akciju”. U medijima se špekulisalo o ceni između 20.000 i 60.000 evra, u zavisnosti od materijala koji je korišćen u izradi.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x