Naučno-tehnološki park Beograd raspisao poziv za bespovratna sredstva startap timovima i kompanijama

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: YouTube Naučno-tehnološki park Beograd printscreen
Podelite vest

Naučno-tehnološki park Beograd (NTP Beograd) raspisao je novi, treći poziv za Raising Starts, program koji startap timovima i kompanijama obezbedjuje stručnu, mentorsku i bespovratnu finansijsku podršku do 20.000 švajcarskih franaka  za ubrzan razvoj i globalni rast.

NTP Beograd je raspisao ovaj konkurs u partnerstvu sa Naučno-tehnološkim parkom Niš (NTP Niš) i Naučno-tehnološkim parkom Čačak (NTP Čačak) uz podršku Vlade Švajcarske, a na javni poziv mogu da konkurišu startap timovi od najmanje dva člana i inovativne kompanije osnovane ne duže od dve godine do datuma objavljivanja javnog poziva.

Prijave su otvorene do 28. decembra u podne, na zvaničnoj stranici programa.

“Samo kroz transfer znanja, tehnologije i razvoj inovacija možemo da utičemo na tehnološki razvoj čitavog društva. U tome je bitna uloga startapa, koji izazove sa kojima se suočavamo u svim oblastima svojim inovativnim pristupom i preduzetničkim duhom pretvaraju u konkretne proizvode i procese”, rekla je ministarka nauke, tehnološkog razvoja i inovacija Srbije Jelena Begović.

Program Raising Starts kreiran je kroz projekat “Tehnopark Srbija 2 – Podsticanje izvoza kroz razvoj tehnoloških parkova” kojim Vlada Švajcarske podržava dalji razvoj inovacija i tehnološkog preduzetništva u Srbiji.

“Kroz prva dva poziva na programu Raising Starts 80 startap timova i kompanija prošlo je kroz veoma specifične poslovne obuke vrhunskih stručnjaka i podržano je osnivanje 36 novih startap kompanija u Beogradu, Nišu i Čačku koje su dobile finansijsku i mentorsku podršku u svom ubrzanom razvoju”, rekao je zamenik direktora Švajcarske kancelarije za saradnju u Srbiji Derek George.

Dodao je da je više od jedne trećine ovih kompanija u prvim mesecima svog poslovanja dobilo dodatna sredstva za nastavak svog inovativnog razvoja.

Kroz intenzivna predavanja i obuke, kako je saopšteno, startapi na Raising Starts programu dobijaju neophodno usmerenje, znanja i veštine kako da premoste prepreke na putu od inovativne ideje do spremnosti za investicije i izlazak na globalno tržište.

U skladu sa svojim specifičnim potrebama, svaki od startapa dobija svog biznis i tehnološkog mentora, odnosno lokalne i medjunarodne eksperte, startape i investitore sa kojima rade kroz mentorske sesije.

Uz obuke i mentorstvo, startapi dobijaju i posebnu podršku u oblasti prava intelektualne svojine, a biće im omogućen i pristup savremenim inovacionim laboratorijama, mentorima, investitorima i drugim startap osnivačima u mreži naučno-tehnoloških parkova.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x