NDNV: Ponovo smo na meti ekstremista, institucije da spreče fašizaciju društva

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: BetaPhoto/Dragan Gojić
Podelite vest

Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV) saopštilo je danas da se ponovo našlo na meti pretnji ekstremističkih desničarskih organizacija i poručilo da takve organizacije postaju sve ozbiljnija opasnost po društvo.

NDNV je pozvao nadležne organe i institucije da primene zakone i sankcionišu pojedince i grupe koji “pokušavaju da pravdu preuzmu u svoje ruke”.

Podsetili su da je NDNV godinama izložen pretnjama ekstremista, i dodali da je to zbog toga što dosledno zastupaju ideje otvorenog društva, medijskog profesionalizma i slobode medija.

“Zbog toga su naša organizacija i njeni predstavnici stalna meta ekstremističkih i neofašističkih grupa koje na različite načine pokušavaju da nas ućutkaju”, piše u saopštenju.

Kako su naveli, juče je na zvaničnu mejl adresu NDNV-a stigla nova pretnja koju je potpisao ekstremistički “Konzervativni pokret Naši”, u kojem iznose uvrede, te NDNV i njegov portal Autonomija optužuju da su “strani plaćenici”, da vode “medijski rat protiv Rusije i Srbije” i “promovišu ukrajinski neonacizam”.

U mejlu su posebno targetirali programskog direktora NDNV-a Dinka Gruhonjića i kolumnistu Autonomije Teofila Pančića.

“Taj ekstremistički pokret zagovara primenu ruskog modela po kojem se nezavisni mediji označavaju kao ‘strani agenti’, podgrevajući opasnu tezu da mediji i organizacije koji se projektno sufinansiraju i promovišu demokratske vrednosti predstavljaju eksponente zapada ‘kojima je jedini cilj vođenje medijskog rata protiv Rusije i Srbije'”, naveo je NDNV.

Pozvali su nadležne organe da istraže tu ekstremističku orgazaciju koja “otvoreno štiti interese druge države targetirajući domaće medije i organizacije”.

“Ukoliko se država bude povlačila pred ideologijom zla i prebrojavanjem unutrašnjih neprijatelja, samo je pitanje trenutka kada će i institucije Srbije biti prepoznate kao ‘antiruske’ jer koriste izdašne fondove ‘mrskog zapada’. A posle čega može da usledi samo ‘paljenje Rajhstaga'”, naveo je NDNV.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x