Ne davimo Beograd: Saradnja Đilasa i Vučića je igranje izborom voljom Beograđana

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
Foto: Ne davimo Beograd

Pokret “Ne davimo Beograd” ocenio je da je “dogovorena saradnja Dragana Đilasa i Aleksandra Vučića, iza zatvorenih vrata, sramotno igranje sa izbornom voljom Beograđana zbog direktne koristi dva autoritarna lidera”.

“Ovakvim pristupom i ignorisanjem zakona, procedura i primedbi na izborni proces koji još nije ni završen, bez koordinacije sa ostatkom opozicije, pruža se slamka spasa Vučiću koji je pred porazom u Beogradu. Umesto da se insistira na tome da je Beograd rekao ne SNS-u i SPS-u, Dragan Đilas ličnim dogovorom sa Aleksandrom Vučićem želi da sakrije sopstveni loš rezultat na izborima”, navedeno je u saopštenju.

NDMBGD je postavio pitanje kako je preko noći postalo prihvatljivo da se pregovara sa čovekom koji je do juče “opravdano nazivan vođom kriminalnog klana, koji je do juče sa razlogom optuživan za politička ubistva, nasilje nad ljudima i devastiranje institucija sistema”.

Ocenili su da su ovakvi dogovori koji se prave kako bi se izmanipulisalo voljom građana- dokaz koliko je Srbiji neophodna nova politička snaga koja će poštovati i zakone i procedure i izbornu volju građana.

“Ukoliko dođe do ponovljenih izbora, koje su najavili dva lidera kojima se ne sviđaju rezultati upravo održanih izbora, građani će u Ne davimo Beograd naći istinsku opoziciju i jednom i drugom”, saopštio je pokret.

Naveli su i da je Đilas sastankom sa Vučićem pokazao da je sastavni deo prevaziđenog političkog sistema koji ne preza ni od čega zbog sopstvene koristi, kao i da je vreme za nove političke snage.

“Bilo kakva saradnja sa Srpskom naprednom strankom i Socijalističkom partijom Srbije je za Ne davimo Beograd neprihvatljiva”, zaključeno je u saopštenju.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp

Tagovi

Povezane vesti:

Претплати се
Обавести о
guest
0 Коментари
Уграђене повратне информације
Погледај све коментаре
0
Волели бисмо да чујемо ваше мишљење, молимо вас да пошаљете коментар.x