Nema pomeranja zimskog raspusta, rigorozne mere prilikom ulaska u Srbiju

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: printscreen youtube kanal RTS
Podelite vest

Članica Kriznog štaba i ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u Vladi Republike Srbije Darija Кisić Tepavčević saopštila je da je na današnjoj sednici tog tela doneta odluka da se školski raspust ne pomera i da ostaje od 31. decembra do 24. januara.

Кisić Tepavčević je na konferenciji za novinare nakon sednice Кriznog štaba navela da je doneta i odluka da se uvedu rigoroznije mere prilikom ulaska u Srbiju za putnike koji dolaze iz Južne Afrike, Malavija, Mozambika, Bocvane, Lesota, Nambije i Zimbabvea.

Ona je objasnila da Srbija nema direktne letove sa ovim zemljama, ali da će se voditi računa o putnicima koji preko drugih zemalja dolaze iz tih zemalja.

Prema njenim rečima, ti putnici će na aerodromu raditi PCR test i u slučaju da su negativni biće u karantinu 14 dana u mestu prebivališta, a nakon sedam dana imaju obavezu da urade još jedan test.

U slučaju da su pozitivni, kako je prenela, biće prebačeni u kovid ambulantu ili bolnicu.

Ona je apelovala na građane da se vakcinišu, i ujedno iznela podatke da je do danas prvom dozom u našoj zemlji vakcinisano 57 odsto svih punoletnih građana, drugom 54 odsto, a trećina buster dozom.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x