Nemačka Bizerba počela izgradnju fabrike u Valjevu

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: www.bizerba.com
Podelite vest

Nemačke kompanije Bizerba (Bicerba) danas je počela izgradnju fabrike u Valjevu gde će proizvoditi vage i investirati 30 miliona evra.

Bizerba je jedan od globalnih lidera u proizvodnji vaga, odnosno dobavljača hardverskih i softverskih rešenja iz oblasti tehnolohije vaganja, sečenja i etiketiranja.

Proizvodnja u fabrici u Valjevu, od 11.000 kvadratnih metara, trebalo bi da počne u poslednjem kvartalu ove godine, a zaposliće više od 300 ljudi.

Polaganju kamena temeljca za fabriku prisustvovali su predsednik Srbije Aleksandar Vučić, vlasnik i generalni direktor Bizerbe Andreas Kraut, ministarka privrede Andjelka Atanasković, gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković.

Vučić je rekao da će plata u fabrici biti dvostruko veća nego što je prosek zarada u Valjevu.

“Prosečna bruto plata biće 1.772 evra, što znači više od 1.100 evra neto”, kazao je on.

Istakao je da do početka rada fabrike treba da bude završena brza saobraćajnica Lajkovac-Valjevo.

Dodao je da će Industrijska zona u Valjevu, gde se nalazi i fabrika Bizerba, biti novi razvojni projeka za ceo Kolubarski okrug.

“Mučili smo se da dovedemo investitore u Valjevo koje će opet biti veliki industrijski centar”, rekao je on.

Vučić je naveo i da će u Valjevski bolnicu biti uloženo 25 do 30 miliona evra, kao i da će se graditi i nova hala u koju će biti uloženo oko 15 miliona evra.

Vlasnik i generalni direktor Bizerbe Andreas Kraut kazao je da će fabrika biti opremljena najnovijim tehničkim sistemima i da će biti uradjena po novim energetskim standardima.

Prema njegovim rečima, projekat će biti ralizovan u planiranom roku, a trenutno je u pripremi i centar za obuku i edukaciju budućih zaposlenih.

Kompanija Bizerba ima godišnji promet od 730 miliona evra, posluje u 120 zemalja gde zapošljava 4.300 ljudi. Osnovana je u Balingenu, u pokrajini Baden-Virtemberg, 1866. godine.

Komapnija, pored ostalog, proizvodi i mašine za sečenje mesa, štampače etiketa, sisteme za logistiku i otpremanje robe, sisteme za inspekciju robe, te industrijski softver.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x