Nerazvijene opštine u Srbiji dobile od države minibuseve, ali ne mogu da ih koriste zbog zakona

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: printscreen Radio Bosilegrad
Podelite vest

Predsednik Opštine Bosilegrad, Vladimir Zaharijev, apelovao je danas na Vladu Srbije i Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture da nerazvijenim opštinama koje su dobile minibuseve, omoguće i da ih koriste.

Zaharijev je rekao da je više opština dobilo minibuseve od Ministarstva za brigu o selu, ali da zakon ne omogućava da opštine dobiju licencu neophodnu za obavljanje javnog prevoza.

“Zakon predviđa da licencu mogu da dobiju samo preduzeća, tako da je neophodno da se dopuni ili izmeni kako bi taj sertifikat dobile i opštine koje na svojoj teritoriji nemaju organizovan javni prevoz”, istakao je Zaharijev u Nišu.

On je naglasio da je veliki problem prevoza meštana sela i da ljudi s nestrpljenjem očekuju da minibusevi počnu da saobraćaju.

“Mi smo dobili odobrenje Ministarstva za lokalnu samoupravu da zaposlimo dva vozača i u budžetu smo predvideli sredstva za troškove prevoza. Međutim, licenca se pokazala kao veliki problem”, rekao je Zaharijev.

Foto: Niske Vesti

Predstavnici 38 najnerazvijenijih opština u Srbiji, među kojima i Bosilegrad, u Nišu potpisali ugovore o realizaciji projekata za koje će iz državne kase biti izdvojeno 245 miliona dinara. U ime Vlade Srbije ugovore je potpisao ministar Novica Tončev koji je zadužen za unapređenje razvoja nerazvijenih područja.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x