Nešić (Zajedno): Nadležnosti REM-a treba da preuzme novoformirana agencija

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Olivera Zekić, Predsednica Saveta REM Foto: YouTube Euronews Serbia video printscreen
Podelite vest

Narodni poslanik Nikola Nešić (Zajedno) danas se ponovo založio za objedinjavanje Regulatorngog tela za elektronke medije (REM) i Regulatorne agencije za elektronske komunikacije i poštanske usluge (RATEL).

On je u saopštenju ocenio da bi tako formirano regulatorno telo imalo šire ingerencije i preuzelo bi nadležnosti REM-a.

Povodom jušerašnjeg zahteva za smenu članova Saveta tog tela, on je podsetio da je u Skupštini Srbije ranije izneo predlog o ukidanj REM-a.

“Pre samo nekoliko dana na sednici Narodne skupštine, a pre tragičnih događaja, ukazivao sam na neefikasnost i na ćutanje o nasilju, diskriminaciji i političkoj zloupotrebi”, kazao je Nešić.

Dodao je da je stranka Zajedno pronašla primere dobre prakse iz Velike Britanije, Austrije, Irske, Mađarske i  Slovenije u kojima, kako je dodao, ne postoje dva odvojena regulatorna tela za telekomunikacije i elektronske medije.

Naveo je da su u tim državama ona spojena u jedno telo i da su samim tim  smanjeni troškovi i povećana je efikasnost.

“S obzirom da vlast ne pokazuje nameru da rukovodstvo REM-a smeni, našli smo način da se ovo telo ukine i da se nadležnosti objedine sa drugim regulatornim telom, koje koliko toliko pokazuje nezavisnost i stručnost u radu”, kazao je Nešić.

Ocenio je da bi se time smanjili troškovi u budžetu, a Srbija bi dobila efikasnije regulatorno telo koje odgovara savremenim potrebama društva.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x