Nešić: Zakon o planiranju i izgradnji je pljačka veka

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Ilustracija Foto: S.P.
Podelite vest

Poslanik stranke Zajedno Nikola Nešić ocenio je da je Zakon o planiranju i izgradnji, koji je usvojen na jučerašnjoj sednici Skupštine, pljačka veka.

On je naveo da je ministar građevine, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić izneo podatke o postojanju 5.000 nelegalnih objekata, koji su firme u stečaju, ali nije hteo da otkrije tačne lokacije.

“On, koji treba da promoviše legalizaciju objekata, on je poručio građanima Srbije da ne moraju da prate regularnu proceduru, već će kasnije država naći način da te objekte legalizuje. Zakon o ozakonjenju objekata rešio je svima da obezbedi električne instalacije i vodovod. Vesić je rekao da će 50.000 objekata da se legalizuje, odnosno da dobiju dozvole za besplatan priključak na gas, vodovod i struju, a informaciju je dobio od EPS-a”, rekao je Nešić gostujući na televiziji Nova.

On je ocenio da je sastavljen zakon kojim se potpuno marginaliziju ozakonjenje objekata i upitao kako će se sada stati na put legalizaciji.

“Usvojeni su neki amandmani opozicije, ali to su više neke tehničke stvari. Jeste bilo određenih izmena zbog pritiska javnosti, ali Vesić nije hteo da usvoji amandman opozicije, nego je rekao svom poslaniku da napiše amandman, pa da ga tako usvoji”, rekao je Nešić.

Upitan o Anketnom odboru za utvrđivanje okolnosti dve tragedije iz maja ove godine, naveo je da je zloupotrebljena situacija i pismo koje je odbor dobio od porodica žrtava.

“Žao mi je što je propuštena prilika, ali mislim da odbor može da se vrati. Naše je da utvrdimo i ispitamo odgovornost i da obezbedimo da se tako nešto nikada više ne dogodi. Nadam se da će roditelji preispitati odluku”, rekao je Nešić.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x