Nezavisni sindikat: Imenovanje Milićevića za v.d. ministra je nasilje nad prosvetom

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Ilustracija Foto. Srbija Vesti
Podelite vest

Nezavisni sindikat prosvetnih radnika Srbije ocenio je danas da je imenovanje doskorašnjeg ministra bez portfelja Đorđa Milićevića za vršioca dužnosti ministra prosvete “nasilje nad prosvetom i šamar svima koji se zalažu za reforme u društvu”.

“Đorđe Milićević nema nikakvih dodirnih tačaka sa školstvom, a izraziti je primer aparatčika kojem je poslušnost partiji i lojalnost režimu osnovna životna karakteristika”, navodi se u saopštenju tog sindikata.

Naglašava se da prosveta u Srbiji prolazi kroz “najveću agoniju” i potrebne su joj konkretne promene, a aktuelna Vlada Srbije “nastavlja da povlači poteze kojima želi da zacementira postojeći sistem”.

Postavljenje Milićevića na čelo resora prosvete, kako su dodali u saopštenju, jedan je od najočiglednijih primera takvog ponašanja.

“Zbog ovakvog ponašanja Vlade, kao i zbog pretnji desničarskih ekstremista koji su za petak 2. jun najavili svoje ‘akcije’ na beogradskim ulicama, Nezavisni sindikat prosvetnih radnika Srbije otkazuje najavljeni protest tog dana i poziva sve prosvetne radnike da se pridruže građanskom protestu protiv nasilja u subotu 3. juna”, piše u saopštenju.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x