Nikezić (SSP): Počela privatizacija EPS-a, 11 hidroelektrana preneto u zajedničku firmu sa Mađarima

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: printscreen TV NOVA S
Podelite vest

Potpredsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dušan Nikezić saopštio je danas da je privatizacija “Elektroprivrede Srbije” (EPS) počela “tajnim” poslom kojim se 11 srpskih hidroelektrana prenosi u zajedničku firmu sa mađarskom “MVM Group”.

“Tajni dogovor, koji je bez stručne i javne rasprave, u četvrtak bio na dnevnom redu Nadzornog odbora ‘EPS’-a, obavezuje ‘EPS’ da u zajedničko preduzeće unese 11 hidroelektrana, a da mađarska kompanija ‘MVM Group’ unese oko 600 miliona evra u gotovini, koliko Mađari procenjuju da je vrednost hidroelektrana, kako bi vlasnički ulozi bili identični”, naveo je Nikezić u saopštenju.

Prema njegovim rečima, predloženo je i da mađarska kompanija preuzme upravljanje hidroelektranama iako nema iskustva u tome, jer od 2021. godine imaju jednu u Mađarskoj i dve u Rumuniji “skromnog kapaciteta” od 50MW.

“Iako su pre samo mesec dana svi predstavnici vlasti horski ponavljali da nema privatizacije ‘EPS’-a, sada je jasno da su upravo zbog privatizacije usvojili novi Statut, zato su izbacili odredbu kojom je bilo zabranjeno otuđenje vredne imovine i zato će na kraju o ovom štetnom predlogu odlučiti jedan glas, glas ministarke (rudarstva i energetike Dubravke) Đedović”, rekao je Nikezić.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x