Nikezić: Vučić najavljuje još jedan megalomanski projekat bombastičnog naziva

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: printscreen TV NOVA S
Podelite vest

Potpredsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dušan Nikezić saopštio je danas da će predsednik Srbije sutra, po ko zna koji put, najaviti još jedan projekat bombastičnog naziva, koji će završiti na istom mestu gde i leteći automobili, Mubadala čipovi, Tenisovih 500.000 svinja, ili Mercedes iz Ikarbusa.

Nikezić je u saopštenju podsetio da je tako 2013. godine Vučić najavio “Maršalov plan”, a dobili smo smanjenje plata i penzija.

“Takođe je 2019. godine promovisao “Plan za preporod Srbije 2020-2025.”, ali smo zbog prekomernog štampanja para i zaduživanja dobili najveću inflaciju u Evropi”, istakao je Nikezić u saopštenju.

Podvukao je da sada slušamo o nekakvom “nju dilu”, kojim će nas zadužiti za dodatnih 15 milijardi evra, jer te pare Srbija nema.

“Već 11 godina Aleksandar Vučić razluđuje narod megalomanskim projektima i stalno novim obećanjima o boljem životu, koji je uvek tu negde, na dohvat ruke, samo da izdržimo još nekoliko godina…

U međuvremenu nas je milion manje, javni dug je porastao za 21 milijardu evra, a inflacija pojela plate i penzije. Lekari nam više ne odlaze u Nemačku, odnosno samo u Nemačku. Odlaze i u Crnu Goru jer im je plata tamo tri puta veća”, naglasio je Nikezić u saopštenju.

On je zaključio da zbog svega navedenog Srbiji nije potreban još jedan “dil” za bogaćenje šačice ljudi bliskih vlasti, već bolji život za sve građane Srbije, za šta je neophodno da uložimo u domaću privredu i poljoprivredu, iskorenimo korupciju, smanjimo cene hrane i komunalija, kao i da vratimo dostajanstvo penzionerima i zaposlenima u obrazovanju, zdravstvu, vojsci, kulturi.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x