Nikola Jovanović: Šapić privremeno rešenje, novi izbori u Beogradu realni

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: printsreen youtube RTV Pink
Podelite vest

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić izjavio je danas da će nastaviti da radi na započetim projektima u gradu, a da je prioritet da se “obezbede topli domovi, komunalni red i stabilan gradski prevoz”.

On je na RTS-u rekao da se nada da će državno rukovodstvo naći načina da nabavi energente za celu državu.

Šapić je najavio da će u svom mandatu raditi na rešavanju problema zagadjenja u Beogradu koje pre svega dolazi od automobila, a kako kaže često vidi da se “svako vozi sam u automobilu”.

“Imate gradove u Evropi u kojima je zabranjeno da se u špicu vozite kolima ako vas u autu nema bar dvoje”, rekao je Šapić.

Jučerašnju sednicu ocenio je kao normalnu, na kojoj je opozicija iznela svoje mišljenje, a on je pokušavao da im odgovori. Ponovio je da će njegova vrata biti otvorena za sve opozicione predloge i kritike.

“Spreman sam da javnost obavestim ako prihvatimo neki predlog opozicije, jer valjda smo svi tu da učinimo nešto dobro za Beograd”, rekao je gradonačelnik.

Dodao je da ne zavisi od njega hoće li biti novih izbora, a da za sada većina postoji.

“Koliko će trajati ova gradska vlast, pokazaće vreme”, rekao je gradonačelnik i dodao da nije važno koliko će njegov mandat trajati, on će se svakako truditi da radi najbolje.

Direktor Centra za lokalnu samoupravu Nikola Jovanović ocenio je danas da je ekspoze novog gradonačelnika Beograda Aleksandra Šapića pokazao da on nema jasnu viziju razvoja grada, niti stav o ključnim pitanjima od značaja za prestonicu.

“U izlaganju gospodina Šapića nismo čuli ništa o tome kako oživeti lučku delatnost u Beogradu, kako vidi sudbinu sajma i hipodroma, da li će insistirati da se prestonici vrate neke nadležnosti i koje, da li budući metro treba povezati sa ‘Prokopom’, na kojim će merama za smanjenje zagađenosti vazduha insistirati i drugo”, naveo je Jovanović u pisanoj izjavi dostavljenoj medijima.

Jovanović je dodao da je očigledno kako Šapić nema odrešene ruke za rukovođenje Beogradom, niti ambiciju da kvalitativno menja postojeće stanje koje je na snazi od 2014. godine.

Direktor CLS-a tvrdi da nakon prve dve sednice skupštine grada deluje da je Šapić privremeno i teško održivo rešenje za vladajuću većinu u Beogradu.

“Tako da je realno ponavljanje gradskih izbora na proleće naredne godine”, zaključio je Jovanović.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x