NIN: Mine iz Krušika na dronovima Željka Mitrovića

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: printscreen ŽELJKO MITROVIĆ: KAMELEON U RUŽIČASTOJ MAGLI
Podelite vest

Mine iz državne fabrike za proizvodnju naoružanja i vojne opreme “Krušik” iz Valjeva našle su se početkom decembra na dronovima koje prozvodi kompanija “Pink Research and Developement Center” (PR-DC), vlasnika televizije Pink Željka Mitrovića, piše NIN u novom broju.

Kako navodi taj nedeljnik, na poligonu Tehničko-opitnog centra u Nikincima, tokom prikaza vojnog naoružanja kojem je prisustvovao predsednik Srbije Aleksandar Vučić, 5. decembra je predstavljena bespilotna letelica “IKA-20” koju serijski proizvodi “PR-DC”, a bila je naoružana minobacačkom minom kalibra 60 milimetara iz valjevskog “Krušika”.

NIN piše da je Mitrović, zajedno sa suvlasnikom kompanije “PR-DC” Milošem Petrašinovićem nedelju dana ranije posetio “Krušik”, gde su razgovarali o kupovini minobacačkih mina kalibra 60, 80 i 120 milimentara, bez osnovnog punjenja, za naoružavanje dronova.

Taj nedeljnik dodaje, pozivajući se na svoje izvore, da su iz “PR-DC”-a zainteresovani za mine bez osnovnog punjenja zato što im nisu potrebne mine s pogonom da odlete do cilja, već obične mine koje bi dronovi iz vazduha spuštati na mete.

Petrašinović rekao je za NIN da je “prema njegovim saznanjima”, na dronu “IKA-20” u Nikincima bila mina proizvedena u Krušiku, ali ističe da nijedan proizvod kompanije “PR-DC” nije uveden u naoružanje Vojske Srbije.

On je naveo i da između te kompanije i “Krušika” trenutno nema potpisanih ugovora, kao ni poslovne saradnje.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x