Niš će imati akva park do 2023. godine

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Dragana Sotirovski, gradonačelnica Niša
Podelite vest

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski rekla je da je Niš dobio izvođača radova za akva park kod Niške Banje. Radi se o konzorcijumu izvođača radova, kazala je gradonačelnica Niša.

„Čekali smo ga 30 i više godina! Ministarstvo privrede nam je pomoglo da opremimo infrastrukturno lokaciju „Lozni kalem“. Ne treba polemisati da li je to isplativa invensticija ili ne, važno je da taj sadržaj Grad Niš sa 30.000 stanovnika, sa turističkom ponudom koju ima, sa strancima koji dolaze neophodan“, istakla je ona i dodala:

„Napravićemo ga mi, u ovom mandatu vladavine Srpske napredne stranke. A to neće biti akva park samo za nas, biće akva park za sve”.

Ona je podsetila da je idejni projekat napravio Zavod za urbanizam. Pojasnila je da će imati zatvoreni i otvoreni deo i izrazila je u zadovoljstvo što će Niš stati u red gradova koji imaju akva park.

“Smatramo da grad Niš treba da ima akva park jer ga imaju mnogo manje opštine. Koliko je on isplativ, to je uopšte u ovom trenutku nebitno. Bitno je da imamo sadržaj koji je potreban ovako velikom gradu. Zašto bi naša deca išla u okolne gradove, kada možemo da imamo akva park ovde”, kazala je Sotirovski.

Ona je istakla da je dobro da se on nalazi na prostoru Niške Banje, jer će popuniti njenu turističku ponudu.

„Radi se o velelepnom zdanju koje će se prostirati na 5,4 hektara sa zatvorenim i otvorenim delom. Ugovor će biti potpisan do kraja godine kada će i početi pripremni radovi. Kamen temeljac će biti stavljen na proleće“, precizirala je Sotirovski.

Rok za izgradnju akva parka je tri godine. Prvo će biti izgrađen zatvoreni deo, a onda i otvoreni. Vrednost radova će biti 1,7 milijardi dinara. Ono što je prema rečima gradonačelnice takođe bitno je i činjenica da će veliki broj Nišlija tu naći posao. Posao rukovođenja akva parkom će biti poveren SC Čair.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x