Dvorana, pa Olimpijske igre: Vatanabe Morinari na treningu niških gimnastičara

NIŠ dobija nacionalni gimnastički centar

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

foto: Dvorana, pa Olimpijske igre: Vatanabe Morinari na treningu niških gimnastičara
Podelite vest

Niš je spreman da postane sedište nacionalnog gimnastičkog centra, rečeno je u razgovoru Dušice Davidović, zamenice gradonačelnice Niša, sa Vatanabeom Morinarijem, predsednikom Međunarodne gimnastičke federacije i dr Sašom Veličkovićem, predsednikom Gimnastičkog saveza Srbije.

U razgovoru, u kojem su učestvovali gradski većnik Aleksandar Stojičić i gradski urbanista Tanja Todorović, načelno je prihvaćen predlog urbaniste da se novi gimnastički dom sagradi u dvorištu Osnovne škole „Mika Antić“, gde je i ranije bio planiran.

Očekuje se da će u finansiranju učestvovati i Ministarstvo sporta, a da će se Međunarodna gimnastička federacija pridružiti svojom donacijom. Niš će sigurno ustupiti zemljište za izgradnju objekta i preuzeti troškove njegovog kasnijeg održavanja.

„Grad koji ima vekovnu tradiciju u gimmnastici i vodeće rezultate u nacionalnim granicama, mora da razmišlja i o uzdizanju svojih sportista do nivoa Olimpijskih igara. To je u gimnastici nemoguće bez odgovarajuće dvorane i zato podržavamo ovu inicijativu“, rekao je Vatanabe Morinari.

Predsednik svetske gimnastičke organizacije posetio je lokaciju u školi „Mika Antić“, na kojoj bi trebalo da se sagradi gimnastički dom i organizuje aktivnost budućeg nacionalnog gimnastičkog centra Srbije. On je bio gost na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja, a zatim je posetio trening niških gimnastičara, gde su ga pozdravili i gimnastičari iz pojedinih gradova u regionu.

Morinari je iz Niša otputovao u Beograd, gde će imati sastanke u Skupštini Grada Beograda i Ministarstvu za omladinu i sport. Potom je predviđena radna večera u japanskoj ambasadi, na kojoj će učestvovati i funkcioneri Olimpijskog komiteta Srbije.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x