NIS: Snabdevenost benzinskih stanica redovna, nema ograničenja u kupovini goriva

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Pixabay. com IADE-Michoko
Podelite vest

Snabdevenost lanca benzinskih stanica kompanije NIS je redovna i Rafinerija nafte Pančevo radi u normalnom režimu rada, te na tržište isporučuje sve neophodne naftne derivate bez ikakvog zastoja, saopšteno je danas.

Na benzinskim stanicama NIS-a, kako se navodi u saopštenju te kompanije koje ima najveću maloprodajnu mrežu u Srbiji, ne postoje ograničenja kada je reč o kupovini goriva.

Istaknuto je da je NIS obezbedio dovoljne zalihe naftnih derivata kako bi domaće tržište bilo redovno snabdeveno čak i u uslovima povećane potražnje.

“U Rafineriji nafte Pančevo je u 2021. godini ostvaren rekordan obim prerade sirove nafte i poluproizvoda od 3,9 miliona tona i NIS je spreman da odgovori na potrebe tržišta. I u narednom periodu fokus NIS-a biće na redovnim isporukama svih vrsta goriva i na stabilnosti tržišta u Srbiji”, navodi se u kompanijskom saopštenju.

Na društvenim mrežama juče su postavljene objave da su neke pumpe ograničile kupovinu goriva, pa se Vlada Srbije oglasila da goriva ima u dovoljnim količinama.

Vlada je nedavno je ograničila cene dizela i benzina – evro dizela na 179 dinara za litar, a 171 dinar za litar premijum BMB 95.


Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija saopštilo je da je u toku prethodne večeri tržišna inspekcija utvrdila povredu Zakona o zaštiti potrošača na više maloprodajnih mesta nafte i naftnih derivata na kojima su trgovci istakli obaveštenja o ograničenju u količini prodaje.

U prvoj od kontrola koje su obavljene na osnovu prijave koja je stigla u 22 časa na elektronsku adresu, utvrdjeno je da je maloprodajni objekat istakao obaveštenje o ograničenju u količini prodaje za putničke automobile maksimalno 20 litara, 50 litara za traktore i 100 litara za kamione, što je suprotno Zakonu o zaštiti potrošača.

Naloženo je otklanjanje nedostatka, što je trgovac odmah učinio. Za ovaj prekršaj je propisana fiksna kazna u iznosu od 50.000 dinara.

Provera je sinoć izvršena na još četiri prodajna mesta, u Babušnici, Кragujevcu, Novom Sadu i Beogradu i u svim nadzorima inspekcije utvrdjena je povreda Zakona o zaštiti potrošača, navodi se u izveštajima tržišne inspekcije resornog ministarstva.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x