Niš: U novogodišnjoj noći tuče, padovi, alkoholisana stanja…

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Srbija Vesti
Podelite vest

 Prema izveštaju dežurnih lekara u Urgentnom centru UKC Niš, dosta posla i intervencija tokom novogodišnje  noći. Uglavnom su bili u pitanju politraumatizovani pacijenti, alkoholisana stanja, tuče, padovi, kardiološki pacijenti, saopštili su.

U masovnoj tuči u  jednom od niških  restorana koja se dogodila oko 3 sata posle ponoći, u UC UKC Niš, primljeno je sedam lica sa povredama zadobijenim u  tuči.

“Svima je urađena kompletna dijagnostika po trauma protokolu, a zbrinjavani su u delu za reanimaciju i delu za intervencije, u zavisnosti od težine stanja i povreda. Dvojici pacijenata, odmah po prijemu, pomoć je ukazana na odeljenju reanimacije. Pacijent M.S. ’89, primljen je sa ubodnom ranom u predelu trbuha. Odmah nakon prijema, pacijent je hirurški, operativno zbrinut. Nakon operacije, hemodinamski stabilan i hospitalizovan na Klinici za anesteziju. Pacijent S.S ’99 u Urgentni centar primljen sa velikim površinskim povredama lica. Posle urađene kompletne dijagnostike , sagledan je i od strane neurohirirga. Sve povrede su sanirane i pacijent je u stabilnom stanju, otpušten je na kućno lečenje.

Pet pacijenata, koji se takođe dovode u vezu sa ovom tučom, medicinski su zbrinuti i sagledani u delu za Intervencije, nakon čega su svi poslati na dalje kućno lečenje.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x