Niš: Završeni Filmski susreti, nagrada Gran pri Naisa pripala Denisu Muriću

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Podelite vest

Filmski susreti u Nišu završeni su uručenjem festivalskih nagrada, a glavnu nagradu “Gran pri Naisa” dobio je Denis Murić za ulogu Denisa Markovića u filmu “Zlatni dečko”.

Murić se publici obratio putem video poruke, pošto je zbog snimanja serije bio sprečen da lično primi nagradu.

“Ne mogu da vam opišem koliko mi nagrada znači, ali znam da mi je velika motivacija i podstrek za dalji rad…Nadam da ću kroz svoj dalji rad uspeti da opravdam ovu nagradu i njen teret”, rekao je on.

Nagrada za glavnu žensku ulogu “Carica Teodora” dodeljena je Danici Ćurčić za ulogu Vukice u filmu “Mrak”, a “Car Konstantin” za glavnu mušku ulogu uručen je Slobodanu Bodi Ninkoviću za ulogu Milenka u filmu “Komedija na tri sprata”.

Povelju za izuzetnu žensku ulogu osvojila je Aleksandra Balmazović za ulogu Mile u filmu “Usekovanje”, a za izuzetnu mušku rolu Petru Strugaru za ulogu u filmu “Zlatni dečko”.

Najbolji debitant ovogodišnjeg festivala je Stefan Beronja za ulogu Malog u filmu “Heroji radničke klase”, dok je za najbolju epizodnu žensku ulogu nagrađena Anita Ognjanović za lik Ane u filmu “Usekovanje”, a najbolju epizodnu mušku Aleksandar Djurica za ulogu Jegulje u filmu “Heroji radničke klase”.

Specijalnu nagradu žirija dobio je Pavle Mensur za ulogu Jovana u filmu “Usekovanje”, nagrada za stranog glumca pripala je Kseniji Marinović za ulogu Nade u filmu Nebesa”.

Na festivalu su dodeljene i specijalne nagrade za glumačka ostvarenja u filmovima i serijama koji su prikazivani tokom protekle godine.

Nagrada za najkomičniju ulogu “Milorad Mandić Manda” dodeljena je Olgi Odanović.

Odanović je rekla da je njen prvi komentar kada je čula da će dobiti nagradu bila rečenica: “Molim vas nemojte to da mi dajete”.

“On je bio moja radost, moj kolega, moj prijatelj. On je bio zaista neko sa kim sa imala veliku čast i privilegiju da stojim na sceni u pozorištu, da delim hiljade kadrova u našoj čuvenoj seriji ‘Selo gori, a baba se češlja’, koju verujem da svi rado gledate”, izjavila je Odanović.

Nagradu za glumački par godine dobili su glumci Milica Milša i Vladan Savić, za uloge u televizijskoj seriji “Igra sudbine”.

Na otvaranju festivala nagrada “Pavle Vuisić” za životno delo uručena je Slavku Štimcu.

Festival je zatvoren projekcijama filmova van zvaničnog programa “Olga”, “To je Toma” i “Heroji”.

O nagradama na Filmskim susretima odlučivao je žiri sa predsednicom Brankicom Zorić Vasović i glumcima Hadži Petrom Božovićem i glumcem i piscem Dušanom Premovićem, kao članovima žirija.

Filmski sureti organizovani su na Letnjoj pozornici na niškoj Tvrđavi, a završeni su uz vatromet.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x