Nišvil: Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija ponovo ponizilo festival

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Saša Đorđevic
Podelite vest

Direktor festivala Nišvil Ivan Blagojević ocenio je da je Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunkacija smanjenjem izdvojenih sredstava ponizilo Nišvil i najavio da taj festival više neće aplicirati za pomoć ministarstva.

Istakao je da je “praksu ponižavanja Nišvil džez festivala ministarstvo nastavilo tokom mandata aktuelne ministarke Tatjane Matić, tako što je za jedan od 10 najboljih evropskih festivala po londonskom Gardijanu, na dva miliona dinara”.

On je najavio da Nišvil, zbog permanentnog umenjenja podrške, naredne godine neće učestvovati na konkursu Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija.

“Nišvil jeste na drugom mestu po odobrenim sredstvima, ali je, po odluci Ministarstva najviše sredstva sredstava dodeljeno Lovefestu iz Vrnjačke Banje – sedam miiona, odnosno, tri i po puta više nego Nišvilu”, naveo je Blagojević.

On je podsetio da je tokom mandata prethodnog ministra Rasima Ljajića odnos bio obrnut – Nišvil je dobijao četiri miliona, a Lovefest dva miliona.

“Upućujemo pitanje Ministarstvu kojim su se kriterijuma rukovodili, ako je opšte poznata činjenica da Nišvil posle Egzita generiše najveća sredstva u budžet Srbije i privlači, posle Egzita, najviše turista. Po podacima Turističke organizacije Niša, prošle godine su tokom Nišvila 70 odsto gostiju u hotelima činili strani turisti”, kazao je Blagojević.

Nišvil će ove godine biti održan od 5. do 14. avgusta, s tim što će glavni program festivala biti od 11. do 14. avgusta.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x