Nova koalicija u Nišu za predstojeće izbore

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Dimitrije Nikolić
Podelite vest

Nova Demokratska stranka Srbije, odnosno koalicija NADA i koalicija “Niš moj grad” zajedno će nastupati na predstojećim lokalnim izborima u Nišu, najavljeno je prilikom potpisivanja deklaracije o saradji te dve koalicije.

Poslanica i potrpedsednica Izvršnog odbora Nove Demokratske stranke Srbije Slađana Miletić kazala je da su deklaraciju potpisali da bi na predstojećim izborima “vratili Niš Nišlijama”.

“Aktuelna vlast donela je mnoge odluke na štetu grada i građana. Naša vrata su širom otvorena svim opozicionim političkim akterima koji žele da nam se priključe u borbi za promenu vlasti”, izjavila je Miletić.

Po njenim rečima, svakom Nišliji na predstojećim izborima moto treba da bude “Da se i Niš pita!”. Koopredsednik koalicije “Niš moj grad” Miodrag Stanković je rekao da se ta koalicija i koalicija NADA deklaracijom o saradnji obavezuju da sve svoje resurse angažuju da bi bila smenjena sadašnja vlast.

“Mi sada u Nišu nemamo Gradsku upravu koja služi građanima, već služi jednoj partiji. To želimo da menjamo”, rekao je Stanković.

Koopredsednik koalicije “Niš moj grad” Dragoslav Ćirković je sve političke subjekte pozvao da se pridruže “zarad nade” da mogu da obezbede uslove da Niš postane privredno jak, da ustanove kulture konačno prorade i da građani Niša dobiju ono što im pripada.

Ćirković je podsetio da Niš učestvuje u punjenju republičkog budžeta sa 13,2 odsto, a iz njega dobija svega 4,5 odsto, za razliku od Beograda koji učestvuje sa 47 odsto u punjenju državne kase, a dobija 76 odsto sredstava.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x