Nova: Opozicija spremna za izbore na proleće

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Ilustracija Foto: OSR
Podelite vest

Opozicione stranke u Srbiji saopštile su danas da su spremne za izbore u Beogradu na proleće, ali da konačna odluka o njihovom održavanju zavisi od volje predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac rekao je za list Nova da je pitanje pod kojim uslovima će se ti izbori održati.

“Ako će uslovi biti kao i ranije, onda se ponovo suočavamo sa organizovanom pljačkom… Ako izbori budu na proleće, teško da ti uslovi mogu da se promene za tako kratko vreme, ali mi smo uvek spremni da se nadmećemo”, rekao je Lutovac.

Lider Srpskog porketa Dveri Boško Obradović ocenio je da je “potpuno zrelo” da u Beogradu “padne vladajući režim (Srpske napredne stranke) SNS i (Socijalističke partije Srbije) SPS”.

Poslanik grupe Zajedno Đorđe Miketić kazao je da izbori “mogu i sutra da se održe”, jer je “katastrofa” koju predvodi gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić “nepodnošljiva”.

“On (Šapić) treba što pre da podnese ostavku… Većina građana glasa protiv ovih varvara. Tu mislim i na (ministra građevinarstva, saobraćaja i infarstrukture Gorana) Vesića, (ministra finansija Siniše) Malog, a sada i Šapića”.

Poslanik grupe Ne davimo Beograd rekao je da je ta grupa spremna za izbore, a da su istraživanja pokazala da podrška pokretu raste nakon prethodnih izbora.

“Ne mislimo da će do prevremenih izbora doći zato što je to neka usluga opoziciji, to će se desiti, ili zbog toga što je SNS izgubio većinu, ili zbog toga što joj to odgovara u datom trenutku”, ocenio je Lazović.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x