Nova vozila za Vojsku Srbije (FOTO)

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: mod.gov.rs
Podelite vest

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović obišli su danas novonabavljena vozila za Vojsku Srbije, u kasarni „Narodni heroj Stevica Jovanović“ u Pančevu.

Novonabavljena vozila deo su Modela opremanja Vojske Srbije neborbenim vozilima prema različitim kapitalnim projektima čija je realizacija predviđena do 2028. godine, a u okviru aktuelnog težište je na vozilima za prevoz lica, teretnim vozilima velike nosivosti, kao i specijalnim neborbenim vozilima.

Načelnik Uprave za logistiku (J-4) Generalštaba general-major Srđan Petković i pukovnik Dragiša Zinaja iz te uprave predstavili su ministru Vučeviću i generalu Mojsiloviću nova vozila, njihove karakteristike i namenu.

Foto: mod.gov.rs

Predstavljena su nova vozila koja su prvi put nabavljena za potrebe jedinica Vojske Srbije – kvadovi, namenjeni za prevoženje po svim vrstama terena. Reč je o tzv. „Off – road“ vozilima koja su na osnovu svojih tehničkih karakteristika sposobna da savladaju najteže terene i podloge, a gusenice omogućavaju kretanje u zimskim uslovima po snežnim površinama, gde će posebnu namenu imati u službi traganja i spasavanja.

Takođe, među vozilima koja su danas prikazana su i vozila veće nosivosti – tegljači sa teretnom poluprikolicom i savremeni teretni automobili sa utovarnim rampama, zatim autobus i vatrogasna vozila za gašenje svih vrsta požara.

Foto: mod.gov.rs

Današnjem obilasku prisustvovali su načelnik Operativne uprave (J-3) general-major Tiosav Janković, načelnik Uprave za obaveštajno-izviđačke poslove (J-2) brigadni general Dragan Arsenijević, šefovi kabineta potpredsednika Vlade i ministra odbrane Žarko Mićin i brigadni general Goran Momčilović i načelnik Kabineta načelnika Generalštaba pukovnik Slađan Hristov.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x