Novaković: Najviše novca iz RTS-a se odliva preko firme ‘Fajerflaj’ Ivane Miković

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Beta video printscreen
Podelite vest

 Poslanik Narodne stranke Borislav Novaković izjavio je da se preko privatne firme bivše pomoćnice direktora RTS-a Ivane Miković “Fajerflaj” odliva najveći deo novca i “ide većina serija”, i da su navodi o primanjima voditelja Jovana Memedovića plasirani u javnost da bi se izbegla “priča o Ivani Miković”.

Kako je saopšteno iz Narodne stranke, Novaković je za televiziju Nova S izjavio da je “jasno da nije meta Jovan Memedović, nego je Srpska napredna stranka u javnosti pokrenula temu RTS-a da bi disciplinovala rukovodstvo te televizije i direktora Dragana Bujoševića, kome je time poručeno da se od njega očekuje veći nivo discipline i poštovanje političke volje SNS”.

On je naveo da je žalosno što je RTS postao produžena ruka SNS-a “na najgrublji i najbrutalniji način”.

Novaković je rekao i da je poslanik SNS-a Milenko Jovanov dobio zadatak da se javlja svaki put kada on govori u Skupštini Srbije.

“Jovanov je moj ‘flaster’, ali po nervozi koja hvata poslanike SNS-a i dobacivanju shvatam da je Jovanov u velikom problemu jer mora da objasni svom šefu šta se događa u Skupštini”, rekao je Novaković.

Dodao je da “svaki put kada se spomenu imena Andreja Vučića i Zvonka Veselinovića dođe do usijanja”.

“Nije velika tajna da je Novi Sad pod torturom ta dva čoveka, koji su stvarni gospodari situacije u gradu. Andrej Vučić je stvarni gradonačelnik, a Veselinović upravlja kriminalnom scenom Novog Sada”, dodao je Novaković.

Novaković je naveo da su relevantne međunarodne institucije stavile Veselinovića na crnu listu “sa tvrdnjom da se on zahvaljujući znatnom korumpiranju bezbednosnih službi Srbije i samoproglašenog Kosova domogao mogućnosti i uticaja da trguje naftom, oružjem i narkoticima i da vodi jednu od najorganizovanijih kriminalnih grupa u ovom delu Evrope”.

“Naša vlast ne samo da se ne ophodi prema Veselinoviću kao prema kriminalcu, nego mu daje unosne poslove iz budžeta”, zaključio je Novaković.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x